marți, 26 noiembrie 2013, 11:00 view Vizualizări: 1158 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Din salariul lor lunar locuitorii Moldovei pot cumpăra cea mai mică cantitate de energie electrică din Europa

Фото: noi.md
Locuitorii Moldovei, din salariul lor mediu lunar, pot cumpăra doar 1705 kWh de energie electrică sau cea mai mică cantitate de energie electrică din Europa, informează NOI.md. Acest lucru îl denotă noul clasament realizat de către experții RIA Rating şi se referă la țările din Europa, ţinîndu-se cont de costul energiei electrice pentru anul 2013.
Potrivit experților, acest lucru este cauzat de faptul că energia electrică în Republica Moldova este relativ scumpă, iar veniturile populaţiei, conform criteriilor europene, sînt foarte joase.

Pe poziţiile de jos ale ratingului se află, de asemenea, România și Bulgaria, ai căror locuitori pot achiziționa din venitul lor mediu net 2667 kWh și 3063 kWh de energie electrică, respectiv.

Cea mai mare cantitate de energie electrică pe venitul lor, conform estimărilor ratingului RIA, poate achiziționa, în medie, o familie norvegiană ‒ 37500 kWh lună. Pe locul doi şi trei, după posibilitatea de a nu face economii pe kilowați, se află Luxemburgul și Regatul Unit. În aceste state locuitorii cu un venit mediu pot dispune de 18,5 mii și 15,9 mii kWh pe lună, respectiv. Rusia, cu 9 mii kWh pe salariul mediu, se clasează pe locul 19 din 40 posibile, situîndu-se între Irlanda și Danemarca.
 
Cuvinte cheie: Moldova, energie, salariu
comments powered by Disqus