marți, 25 februarie 2014, 9:25 view Vizualizări: 1091 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

"Federaţia Rusă poate iniţia o intervenţie militară în Ucraina pentru a-l evacua pe Ianukovici"

Foto: publika.md
Noua putere din Ucraina este îngrijorată de o posibilă intervenţie militară a Rusiei. Avertizarea a fost emisă de către liderul partidului naţionalist "Svoboda", Oleg Tiagnibok, pe fondul vizitei la Kiev a şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton.

"Credem că Federaţia Rusă, care a început să reacţioneze agresiv la situaţia din Ucraina, poate iniţia o intervenţie militară în ţara noastră. Acest lucru poate avea loc, probabil, pentru a-l evacua pe fostul preşedinte Ianukovici", a precizat liderul Partidului "Svoboda", Oleg Tiagnibok.

Tiagnibok a subliniat că deţine informaţii precum că la Sevastopol au ajuns nave militare ruseşti, cu 200 de puşcaşi marini la bord. Agenţia de ştiri Interfax scrie însă, citând poliţiştii ucraneni de frontieră, că nu au fost observate trupe ruseşti apropiindu-se de graniţă.

Anterior, Moscova şi-a rechemat ambasadorul de la Kiev pentru consultări şi a acuzat opoziţia că nu a respectat acordul semnat cu preşedintele demis Victor Ianukovici şi a preluat puterea printr-o lovitură de stat.

comments powered by Disqus