marți, 25 februarie 2014, 17:45 view Vizualizări: 1057 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Lui Dodon i se va lua pămîntul?

Foto: europalibera.org
„Constatăm cu regret profunda noastră dezamăgire față de comportamentul lui Igor Dodon. Da, noi am greșit în privința lui și acum încercăm prin metode civilizate să salvăm Partidul Socialiștilor, ideile și principiile fundamentale ale formațiunii”. Declarația a fost făcută de ex-deputatul, fostul secretar al Comitetului executiv al PSRM, Valentin Crîlov, solicitat de NOI.md să comenteze zvonurile privind dezbinarea în rîndurile socialiștilor.

Valentin Crîlov nu ascunde că atunci cînd s-a decis unirea cu Igor Dodon, socialiștii doreau să constituie pe flancul stîng o forță politică capabilă prin idei și acțiuni concrete să cîștige încrederea electoratului și cu timpul să ia locul PCRM, care deja demult nu mai corespunde doleanțelor alegătorilor ei.

„Cu părere de rău, aceste speranțe nu s-au realizat. De la congresul de fuzionare și pînă în prezent conducătorul nostru împarte activul partidului și organizațiile teritoriale ale PSRM în „ai noștri” și „ai voștri”. Actualmente, Dodon se poziționează nu ca un lider care consolidează echipa de partid, ci ca un stăpîn solitar al unei întreprinderi private. A devenit o normă organizarea diferitor acțiuni populiste nechibzuite, ceea ce afectează încrederea în PSRM și respinge potențialii alegători”, a opinat interlocutorul.

Potrivit politicianului, anume din acest motiv, cu ceva timp în urmă, conducătorii și activiștii organizațiilor teritoriale ale PSRM din UTA Găgăuzia, raioanele Glodeni, Cahul, Cantemir, Anenii Noi, precum și cei ai organizațiilor primare de partid din raioanele Drochia, Edineț, Rîșcani, Sîngerei, Florești, Hîncești, Cimișlia, Ialoveni, Briceni și Nisporeni, precum și din municipiile Chișinău și Bălți, au decis crearea în cadrul partidului a Platformei Socialiste „Patria-Rodina”.

„În loc să pătrundă în esența problemelor, să asculte opiniile tovarășilor de partid, Dodon convoacă congresul extraordinar al PSRM, după care exclude din partid toate persoanele incomode. Asemenea situație, împreună cu celelalte „inițiative” ale tînărului lider, este ceva inadmisibil. De aceea, membrii platformei „Patria-Rodina” i-au solicitat lui Igor Dodon să dea dovadă de bărbăție și să plece din partid. Acest pas va readuce credibilitatea și încrederea alegătorilor față de PSRM. Însă Igor Dodon nu ne-a urmat sfatul. El, probabil, crede că Pămîntul se învîrte în jurul lui, iar dimineața Soarele îi cere permisiunea să răsară. Nu putem permite să fie discreditat partidul pe care l-am creat și care se bucură de încrederea unei părți importante a populației, de aceea facem tot posibilul pentru a-l salva”, a conchis Valentin Crîlov.
 
Cuvinte cheie: Partidul, Dodon, salvare
comments powered by Disqus