joi, 27 februarie 2014, 14:45 view Vizualizări: 584 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ostalep: Multiplele vizite ale funcționarilor străini înseamnă „a arunca praf în ochi” pe banii noștri

Foto : noi.md
„Multiplele vizite din ultimul timp în Moldova a funcționarilor străini nu reprezintă nimic altceva decît o pierdere inutilă de timp, cheltuieli din partea contribuabililor, distragerea aparatului guvernamental și a forțelor de ordine de la activitatea de bază, crearea de incomodități chișinăuienilor din cauza restricționării circulației pe unele străzi. Și toate acestea pentru a face PR politic conducerii de vîrf”, a declarat pentru NOI.md directorul de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.

Potrivit interlocutorului, vizitele funcționarilor străini de rang înalt nu aduc practic niciun folos țării noastre. „Însă aceste vizite implică funcționari de protocol, cheltuieli. Vizitarea beciurilor de la Cricova, cu degustarea obligatorie a vinurilor și oferirea în dar a unor vinuri scumpe de colecție la fel costă mult”.

„Funcționarii străini de diferite ranguri rostesc cu înflăcărare discursuri în susținerea aspirațiilor europene ale poporului Moldovei. De menționat, că e vorba de susținere morală, nu și materială. Trebuie de atras atenția și asupra faptului că și acum zece ani, și douăzeci de ani în urmă funcționari de același rang și din aceleași țări, însă sub alte nume, ofereau, de asemenea, susținere republicii noastre. Am început oare să trăim mai bine? Ne rezolvă aceste vizite problemele? Nu, de aceea, vizitele și discursurile lor nu costă nimic”, a conchis Ostalep. 
 
Cuvinte cheie: parere, Ostalep
comments powered by Disqus