luni, 3 martie 2014, 10:16 view Vizualizări: 1040 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Salubrizarea capitalei le dă bătăi de cap autorităților

Foto: bzi.ro
Serviciile Primăriei Chișinău au început lucrările de salubrizare a străzilor, dar și a teritoriilor adiacente blocurilor de locuinţe. Problema a fost pusă în discuție în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut să fie aplicate sancțiuni în cazul agenților economici care nu se implică în lucrările de salubrizare a teritoriilor adiacente.

„Anul acesta s-a întîns perioada de dezgheț, de trecere de la iarnă la primăvară, anul acesta nu se mai termină. Toată murdăria asta care se adună pe străzi și trotuare evident că deranjează. Sistemul trebuie să fie pus la punct în așa fel, încît iarnă sau vară să fie curat”, a menționat primarul.

Totodată, Chirtoacă a cerut să fie modificată legislația în acest sens, pentru ca sancționarea agenților economici care nu participă la lucrările de salubrizare să fie făcută nemijlocit de reprezentanții preturilor de sector, și nu de agentul constatator, cum este în prezent.

„În mod normal, trebuie modificată și aici legislația. E nevoie de descentralizare. Modalitate care este astăzi este depășită. Acest lucru aduce prejudicii atît administrației publice locale, cît și municipiului”, a conchis Chirtoacă.
 
Cuvinte cheie: Chisinau, primar, Chirtoaca
comments powered by Disqus