luni, 3 martie 2014, 10:45 view Vizualizări: 519 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Chirtoacă despre una dintre cele mai grave probleme ale capitalei

Foto: noi.md
Starea deplorabilă a fondului locativ din Chișinău constituie una dintre cele mai grave probleme ale capitalei. Declarația aparține primarului Dorin Chirtoacă și a fost făcută astăzi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei. Potrivit edilului, problema stării nesatisfăcătoare a blocurilor de locuit nu a fost rezolvată timp de 20 de ani, iar în prezent, administrația publică locală nu dispune de resurse financiare pentru a remedia situația.

„Lucrările la fondul locativ au fost făcute greșit, iar consecințele le avem astăzi. Tot fondul locativ este în stare nesatisfăcătoare, deplorabilă chiar. Astăzi nu avem acoperire pentru rezolvarea problemei. Avem deja victime omenești, mai departe încotro mergem? Dacă nu se vor schimba lucrurile la nivel de modificări de lege, nu vom rezolva problema”, a explicat Chirtoacă.

Potrivit primarului, Guvernul și Parlamentul trebuie să opereze unele modificări la legislația în vigoare, astfel încît obligația întreținerii blocurilor de locuit să revină asociațiilor de proprietari. Mai mult, edilul propune ca locatarii să fie obligați prin lege să-și formeze asociații de proprietari și să achite un tarif pentru reparația capitală a blocurilor.

Acesta a cerut funcționarilor Primăriei să expedieze demersuri lunare administrației publice centrale în vederea modificării legislației.

Precizăm că o persoană a murit, iar alta a fost rănită după ce un balcon de pe strada Eugen Coca, din sectorul Buiucani al capitalei, s-a prăbușit. În urma incidentului a fost formată o comisie specială care investighează cauzele producerii acestuia. 
 
Cuvinte cheie: Chisinau, Chirtoaca, problema
comments powered by Disqus