luni, 17 martie 2014, 9:09 view Vizualizări: 1364 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

REZULTATELE REFERENDUMULUI din Crimeea: Circa 97% dintre alegători au votat pentru alipirea regiunii la Rusia

Foto: publika.md
Embed:
În Crimeea au fost anunţate rezultatele oficiale ale referendumului neconstituţional de ieri. Potrivit şefului Comisiei Electorale din peninsulă, Mihail Malîşev, locuitorii au votat cu o majoritate covârşitoare pentru alipirea regiunii la Rusia.

Astfel, 1 milion 233 de mii au votat pentru alipirea regiunii la Federaţia Rusă. Cifra constituie 96,77 % din totalul populaţiei cu drept de vot. Iar alţi 2,5 la sută dintre cetăţeni s-au pronunţat pentru revenirea la Constituţia din anul 1992 şi păstrarea peninsulei în componenţa Ucrainei.

Potrivit preşedintelui Comisiei Electorale locale, rata de participare la votare a fost de peste 83 la sută. Totodată, 0,72 la sută din buletine au fost declarate nevalabile.

Vicepremierul din peninsulă susţine că astăzi vor începe oficial procedurile de aderare. Iar vicepreşedintele Parlamentului de la Moscova a declarat, citat de Interfax, că Duma va vota o lege care va permite Crimeei să se alipească la Rusia în cel mai scurt timp.

Între timp, ministrul rus al Finanţelor a anunţat Moscova ar putea introduce un regim fiscal special pentru această regiune separatistă a Ucrainei.

După închiderea secţiilor de votare, premierul autodeclarat al Crimeei a apărut pe scena din piaţa Lenin din Simferopol, unde mii de oameni au ieşit pentru a sărbători rezultatele plebiscitului ilegal.

Cuvinte cheie: Crimeea, referendum, Rusia
comments powered by Disqus