miercuri, 16 octombrie 2013, 7:58 view Vizualizări: 1112 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Moldova a obținut o victorie de senzație în Muntenegru

Foto: fcveris.md
Naționala Moldovei de fotbal a reușit o victorie spectaculoasă în ultimul meci din cadrul preliminariilor pentru CM-2014 din Brazilia, după ce a surclasat selecționata Muntenegrului cu scorul de 5-2.

Muntenegrenii au început mai bine meciul, avînd o posesie mai bună și creînd presiune la poarta apărată de Ilie Cebanu, însă fără a-și crea faze clare de a înscrie. În minutul 28 ”tricolorii” au reușit un contraatac rapid, iar Alexandru Antoniuc, cu puțin noroc, a reuşit deschiderea scorului. Gazdele au ieșit mai hotărîte de la vestiare și în minutul 56 au obținut un penalty, transformat elegant, dar cu ceva emoții de jucătorul lui ”Manchester City” , Stevan Jovetic. Golul primit nu i-a derutat pe fotbaliștii moldoveni, care în doar trei minute au reușit să înscrie de două ori. Mai întîi s-a remarcat Igor Armaș, care a marcat din apropiere în minutul 62, după care a urmat torpila lui Eugen Sidorenco, care a înscris cu un șut de excepție din afara careului. În minutul 74, Artur Ioniță a profitat de o eroare de portar și a ridicat scorul la un incredibil 4-1. Ultimul gol pentru naționala Moldovei a fost marcat de unul din cei mai buni jucători de pe teren, Alexandru Antoniuc (89), care astfel a reuşit o dublă. Muntenegrenii au mai reușit un gol prin același Jovetic, în prelungirile dictate de arbitru.

Selecționerul Ion Caras a trimis în teren următorii jucători: Cebanu - Armaş, Golovatenco (с), Bordian, Gheorghiev, Gațcan, Racu, Ioniţă, Dedov, Antoniuc, Sidorenco (Frunză, 85).

Muntenegru – Moldova 2-5

Marcatori: Stevan Jovetic (min. 56 din penalty, 90+1); Alexandru Antoniuc (28, 89), Igor Armaș (62), Eugen Sidorenco (65), Artur Ioniță (74).

În celelalte meciuri din grupa Moldovei, Anglia a învins Polonia cu scorul de 2-0, iar Ucraina s-a distrat în deplasare cu San Marino – 8-0. Astfel, Anglia s-a calificat direct la CM-2014, iar Ucraina va juca barajul. Moldova a acumulat 11 puncte și a rămas pe penultimul loc în grupă.
 
Cuvinte cheie: Moldova, fotbal, victorie
comments powered by Disqus