vineri, 18 octombrie 2013, 12:16 view Vizualizări: 1257 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Votat în prima lectură! Amenda pentru transportarea pasagerilor fără bilete va fi majorată

Foto : publika.md
Conducătorii auto care permit transportul ilicit de pasageri şi călătorii care vor circula fără bilete în transportul public vor fi sancţionaţi mai aspru. Un proiect, în acest sens, a fost votat în prima lectură la şedinţa de astăzi a Parlamentului.

"Responsabilitatea revine conducătorului auto sau taxatorului. Însă, responsabil este şi pasagerul. Deci, sancţionată va fi persoana care admite aceste ilegalităţi. Vom stabili o situaţie mai echilibrată.", a declarat viceministrul Transporturilor Vladimir Cebotari.

Astfel, amenda pentru o călătorie fără bilet în transportul suburban, interurban şi internaţional va ajunge până la 600 de lei, pentru pasageri, iar pentru conducătorii аuto - până la 1.200 de lei.

Potrivit documentului, pentru o călătorie în transportul regulat rutier şi electric urban, amenda va fi de până la 400 de lei pentru persoana fizică.

De asemenea, vor fi stabilite amenzi cuprinse între 7 şi 50 de mii de lei pentru agenţii economici care deţin microbuze şi nu vor elibera bilete.

În prezent, amenda pentru o călătorie fără bilet ajunge la 200 de lei.
Cuvinte cheie: transport, Parlament
comments powered by Disqus