joi, 17 octombrie 2013, 10:41 view Vizualizări: 1357 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Premierul critică dur acţiunile PCRM: Comuniştii luptă împotriva interesului poporului, provocând criză în societate

Foto: publika.md
Prim-ministrul Iurie Leancă critică dur acţiunile Partidului Comuniştilor, care au înaintat o moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Potrivit şefului Executivului, Moldova comunistă a fost falimentară, izolată şi fragmentată.

"Moţiunea este total politică şi reflectă frământările PCRM. Se înscrie în revoluţia comuniştilor care s-a transformat într-o luptă împotriva instituţiilor statului. PCRM trebuie să revină printre oameni şi să nu mai lupte împotriva intereselor ţării şi a cetăţenilor. Dacă obiectivul politic al PCRM este de a dărâma Guvernul ca să provoace o nouă criză politică, care să ducă la alegeri anticipate, pentru mine este vital să dăm ripostă încercărilor comuniştilor de a provoca o criză", a declarat Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă menţionează că prin speculaţiile PCRM, comuniştii nu atacă guvernarea, ci viitorul Republicii Moldova. "Speculaţiile au apărut după ce PCRM a pierdut puterea. Am fost şocat să vedem cum PCRM s-a bucurat de blocajul exportului de vinuri. PCRM nu a fost niciodată în opoziţie, ei nu au accepta acest rol. Puterea nu se obţine prin minciună şi violenţă. Ei trebuie şi mai au o şanasă să înţeleagă rolul lor de opoziţie", a punctat premierul.

Publika.md menţionează că în cadrul şedinţei de astăzi a Parlemntului, prim-ministrul Iurie Leancă prezintă raportul de activitate a Cabinetului de Miniștri. În timpul discursului, premierul a fost aplaudat de mai multe ori de deputaţi.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă a fost propusă de PCRM. Documentul a fost prezentat în plen săptămâna trecută, când deputaţii comunişti au acuzat Executivul de acte de corupţie.
Cuvinte cheie: politica, PCRM, Parlament
comments powered by Disqus