vineri, 18 octombrie 2013, 10:21 view Vizualizări: 1149 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Germania va oferi Moldovei, pînă la sfîrşitul anului, 14 mil. euro

Foto: noi.md
Germania va oferi Moldovei, pînă la sfîrşitul anului, încă 14 mil. euro pentru realizarea diferitelor proiecte. De asemenea, este prevăzut un credit nerambursabil în valoare de 6,5 mil. euro pentru proiectele legate de aprovizionarea cu apă şi 3 mil. euro pentru cele legate de sănătate, care acum sînt discutate cu Ministerul Sănătăţii. Acest fapt a fost discutat joi, în cadrul conferinţei de presă de la Ambasada Germaniei la Chişinău.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ambasadorul Germaniei în Moldova, Matthias Mayer a menţionat că RFG susţine R.Moldova în aspirația sa la integrarea europeană.

"Vom depune eforturile necesare pentru a susţine Moldova la summitul de la Vilnius şi sperăm că Moldova va parafa Acordul de asociere cu UE, inclusiv şi a zonei de liber schimb", a spus acesta.

Potrivit ambasadorului "Germania vede Moldova ca o ţară integră".

"Din păcate, în Moldova mai există probleme în domeniul juridic, dar şi persistă corupţia. Unul dintre scopurile Germaniei este de a împărtăşi experienţa şi de a ajuta Moldova să devină un stat pe deplin european", a comunicat acesta.

În cadrul conferinţei s-a menţionat că la finele negocierilor între reprezentanţii R.Moldova şi RFG, secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, a propus ca cazurile de corupţie să fie examinate de către un expert din Germania. De asemenea, s-a comunicat că Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), care a ajutat la realizarea a numeroase proiecte de dezvoltare regională, va deschide anul următor un oficiu la Chişinău.

Germania colaborează cu Moldova din anul 1993. În tot acest timp, Germania a investit în Moldova peste 60 mil. euro.

Cuvinte cheie: Moldova, bani, grant
comments powered by Disqus