vineri, 18 octombrie 2013, 14:08 view Vizualizări: 549 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Inițiatorii organizării referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală au ieșit în stradă (VIDEO)

Foto: noi.md
Zeci de adepți ai aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală au organizat astăzi în fața Procuraturii Generale o acțiune de protest, cerînd returnarea listelor cu semnături în favoarea organizării referendumului privind aderarea la această structură.

”Comisia Electorală Centrală a anulat nemotivat peste 180 de mii de semnături colectate de cetățeni. Totodată, CEC a adus acuzații precum că semnăturile au fost falsificate în masă, solicitînd Procuraturii Generale să inițieze o cauză penală în acest sens. Am venit aici pentru a exprima dezacordul și a protesta față de acțiunile procurorilor și organelor de anchetă, care pe parcursul unui an au exercitat presiune asupra celor care au participat la colectarea semnăturilor”, a declarat secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu.

Potrivit președintelui PSD, Victor Șelin, procuratura nu a depistat falsificări în masă, de aceea trebuie să recunoască că semnăturile nu au fost falsificate, iar CEC nu a avut motive întemeiate pentru a le anula. Liderul PSD consideră că procuratura trebuie să returneze listele cu semnături, pentru ca CEC să-și revizuiască decizia.

Amintim că în anul 2012 Partidul Social Democrat a inițiat colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală. Inițiativa a fost susținută de 232 mii de cetățeni moldoveni, însă CEC a respins peste 180 de mii de semnături, declarîndu-le nevalabile.
 
Cuvinte cheie: referendum, Video, Moldova
comments powered by Disqus