marți, 5 noiembrie 2013, 10:50 view Vizualizări: 1048 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Chișinăul refuză să deschidă un consulat ucrainean la Tiraspol

Foto: karadeniz-press.ro
Chișinăul a declarat că deschiderea Consulatului Ucrainei în Transnistria este imposibilă, deoarece autoritățile constituționale ale Republicii Moldova nu controlează teritoriul Transnistriei și nu pot garanta securitatea diplomaților străini, transmite agenția "Novîi reghion".

Șeful Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Balan a declarat agenției de știri IPN, că Kievului, care la 30 octombrie a solicitat în mod oficial autorităților din Republica Moldova de a deschide un consulat la Tiraspol, i se va propune să deschidă o reprezentanță diplomatică în alt oraș.

"Cererea ucrainenilor nu va fi respinsă, dar li se vor propune cîteva variante alternative pentru consulat. De exemplu, în satul Varnița" , - a spus el.

De asemenea, el a remarcat că un număr mare de ucraineni din Transnistria locuiesc în zonele Rîbnița și Camenca și "pentru ei ar fi mult mai convenabil de a avea un consulat nu la Tiraspol, ci la Rezina".

Răspunsul oficial la solicitarea Kievului va fi furnizat ulterior de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a adăugat oficialul moldovean.

Cuvinte cheie: consulat, Tiraspol, Chisinau
comments powered by Disqus