joi, 14 noiembrie 2013, 3:32 view Vizualizări: 1134 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Vladimir Voronin: Comuniştii se vor întoarce la putere

Foto: vfokuse.md
Liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, consideră că PCRM se va întoarce la putere, argumentînd prin faptul că potrivit numeroaselor ratinguri acesta este cel mai puternic şi cel mai cu autoritate partid din RM. Despre aceasta ex-preşedintele ţării a declarat miercuri, în cadrul întrevederii cu studenţii Universităţii de Stat din Moldova.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", Voronin a spus că revenind la putere, în primul rînd, comuniştii se vor ocupa de reglementarea conflictului transnistrean.

"În timpul cînd comuniştii erau la putere problema practic a fost soluţionată, însă după anul 2009 situaţia s-a reîntors la ceea ce a fost cu 10 ani în urmă. Chişinăul, instalînd puncte de control la hotarul cu Transnistria, practic a declarat independenţa Transnistriei. Vom soluţiona această problemă nu prin divorţ ci prin unirea Transnistriei cu Moldova", a promis liderul PCRM.

Criticînd Coaliţia de guvernare, Voronin a asigurat că după ce revin la putere, comuniştii "vor doborî mafia puterii".

"Nu credeţi studiilor sociologice, potrivit cărora locuitorii Moldovei doresc integrarea europeană, deoarece sociologii sînt mituiţi de actuala guvernare. Faptul că după Vilnius Moldova va deveni mai aproape de UE este doar un slogan al puterii. Ei numai vorbesc despre Vilnius și despre acordul, care posibil va fi semnat, dar ce subînţelege, care sînt prevederile acordului, totul este secret", a comunicat liderul PCRM.

Potrivit ex-preşedintelui, "despre ce fel de democraţie poate fi vorba cînd unicul post de televiziune de opoziţie, cu un auditoriu de milioane este interzis, iar represiunile la adresa partidului comuniştilor nu încetează".

"Am vorbit în privinţa aceasta cu reprezentanţii europeni, şi ei au promis că vor clarifica totul, dar nimic nu s-a întîmplat. Avem un Guvern corupt şi Bruxelles-ul îl acoperă. Ni se spune să urmăm exemplul României. Da, au drumuri bune, dar uitaţi-vă în jur, nimic nu s-a schimbat, sărăcia a rămas. Şi la noi e sărăcie. Atunci de ce tindem spre Europa? Dintîi trebuie să construim Europa acasă", consideră Voronin.

Liderul a accentuat că "comuniştii nu sînt împotriva Europei, dar nouă ne va fi greu acolo, deoarece PIB-ul RM în Eurpoa constituie 0,0045%. Este o nimica toată".

Potrivit lui, aderarea la Uniunea Vamală va semnifica prosperarea şi nu supravieţuirea Moldovei.

"În fiecare zi, peste 500 de cetăţeni ai Moldovei pleacă spre est, deoarece acolo e mai bine", a argumentat liderul PCRM.

"Actuala conducere închide şcoli şi spitale, pe cînd noi nu am închis nici o clasă ce să mai vorbim de şcoli. Cum lui Marinuţa nu îi este ruşine să rămînă ministru al Apărării după ce au avut loc cele nouă cazuri tragice? Ce-i cu reforma învăţămîntului? Să-şi pună în cabinete camere video, Maia Sandu să dea examenul de bacalaureat în astfel de condiţii", s-a indignat Voronin, opinînd că "pe viitor Moldova va deveni "sau o ţară condusă de bandiţi, sau democrată, sau va dispărea de pe harta lumii".

Cuvinte cheie: declaratie, Voronin, putere
comments powered by Disqus