joi, 14 noiembrie 2013, 17:10 view Vizualizări: 1915 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ce poti sa mananci intre mese fara sa te ingrasi

Acasa, la birou sau la facultate, gustarile dintre mese trebuie sa fie cel putin la fel de sanatoase ca si felurile principale. Renunta la batoanele de ciocolata si la chipsurile cu arome de bacon si infrupta-te din aceste gustari sanatoase care nu ingrasa.

Mere
Merele te protejeaza in fata multor afectiuni, nu degeaba se spune ca "un mar pe zi tine doctorul la distanta". Totodata, merele reprezinta si o gustare sanatoasa, datorita fibrelor care nu ingrasa si reduc senzatia de foame. In plus, marul iti tine si de sete.

Nuci
O alta gustare sanatoasa o reprezinta nucile. Acizii grasi esentiali, proteinele si fibrele din nuci te ajuta sa nu simti foamea si sa ramai concentrat/a pe parcursul zilei, oferindu-ti cantitatea de energie de care organismul tau are nevoie.


 

Biscuiti cu graham
Cu siguranta nu sunt tocmai prima alegere care iti vine in minte atunci cand te gandesti la gustari, insa biscuitii cu graham nu au zahar si grasimi, fiind un aliment cu putine calorii. In plus, multumita continutului de cereale integrale, biscutii cu graham sunt bogati si in fibre, ceea ce inseamna ca iti ofera rapid senzatia de satietate.


 

Batoane de cereale integrale
O alternativa sanatoasa la restul gustarilor nocive o reprezinta si batoanele de cereale integrale. Data viitoare cand vei fi grabit/a si vei dori sa mananci ceva pentru a-ti potoli foamea, incearca aceste batoane. Au un continut bogate in fibre si alti nutrienti (vitamine, minerale, antioxidanti, proteine), iar organismul tau se va simti minunat.

comments powered by Disqus