joi, 14 noiembrie 2013, 17:19 view Vizualizări: 1056 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Proiectul privind majorarea salariilor judecătorilor, votat în prima lectură

Foto: noi.md
Proiectul de lege privind salarizarea judecătorilor a fost votat astăzi în prima lectură de deputați, după cîteva minute de discuții în contradictoriu pe marginea acestuia. Potrivit proiectului, salariul de funcție al judecătorului se stabilește în dependență de nivelul instanței judecătorești în care acesta își desfășoară activitatea și de vechimea în muncă în funcția de judecător.

Astfel, salariul de funcție al judecătorului la judecătorie se stabilește în cuantum de maxim 3,5 salarii medii pe economie pentru judecătorul care are o vechime în muncă în funcția de judecător mai mare de 12 ani.

Cel mai mare salariu de funcție al judecătorului la curtea de apel pentru o vechime de peste 15 ani este de 4,3 salarii medii pe economie și 4,0 salarii medii pe economie pentru vechime în muncă de pînă la 15 ani.

În același timp, salariul de funcție al judecătorului la Curtea Supremă de Justiţie, care are o vechime în muncă în funcția de judecător de pînă la 16 ani, este de 4,8 salarii medii pe economie, în timp ce salariul magistraților care au vechime în muncă de peste 16 ani vor primi 5,0 salarii medii pe economie.

De la 1 aprilie 2013 salariile de funcție ale judecătorilor vor fi stabilite în cuantum de 80% din salariul de funcție, iar de la 1 ianuarie 2014 salariile vor fi stabilite în cuantum de 90% din salariul de funcție prevăzut. Din ianuarie 2015 salariile de funcție ale judecătorilor vor fi plătite în cuantum deplin.

Cuvinte cheie: Moldova, judecător, bani
comments powered by Disqus