vineri, 15 noiembrie 2013, 12:25 view Vizualizări: 1059 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Vrei să-ţi îmbunătăţeşti memoria? Alimentele pe care trebuie să le mănânci

Stresul îşi poate pune amprenta pe memoria ta, mai ales când trebuie să jonglezi cu jobul şi viaţa personală permanent. Ca să ai o memorie cât mai eficientă, ar trebui să faci exerciţii pentru minte - să rezolvi integrame sau să faci jocuri - dar poţi face mai multe de atât. Iată ce alimente poţi mânca pentru a-ţi îmbunătăţi memoria:

Mănâncă fructe şi legume
Legumele bogate în nitraţi - varza, ţelina şi sfecla - îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul creierului, iar fructele de pădure, în special afinele, şi căpşunele încetinesc procesul de îmbătrânire mentală.

Peşte bogat în uleiuri Omega 3
Somonul este cunoscut pentru faptul că este atât de sănătos, din mai multe puncte de vedere. Inclusiv pentru îmbunătăţirea memoriei - însă nu cel din crescătorii, ci cel sălbatic. Alţi peşti pe care îi poţi mânca sunt sardinele şi heringul, de asemenea bogate în Omega 3 şi au şi un conţinut redus de mercur.

Avocado
Nu toată lumea poate mânca avocado - are un gust ciudat şi poate fi uşor "greu", ca şi cum ai mânca mult unt gol. Fructul are multe calorii, dar şi grăsimile mononesaturate de care corpul tău are nevoie pentru un sistem cardiovascular sănătos. În plus, conţine nutrienţii necesari creierului tău să funcţioneze bine.

comments powered by Disqus