marți, 19 noiembrie 2013, 2:50 view Vizualizări: 962 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Expert ucrainean: Regimul fără vize cu UE va transforma Republica Moldova într-o colonie

Foto: regnum.ru
"În cazul unui regim fără vize între Uniunea Europeană și Republica Moldova, aceasta din urmă va deveni o colonie europeană și o fabrică de furnizare de muncitori", - a declarat intr-un comentariu pentru REGNUM, pe 18 noiembrie, analistul politic Artiom Buzila (Odesa).

"De fapt, lucrurile și acum stau așa: din cauza prostiei nemaivăzute în forma instituției dublei cetățenii, moldovenii obțin cetățenia României și pleacă în Europa pentru a matura străzile și, pardon, să curețe toaletele", - a spus expertul.

"Ca rezultat, un cerc vicios: cea mai mare parte a economiei moldovenești o alcătuiesc remitențele gastarbaiterilor europeni, în timp ce în Moldova nu are cine rămîne, nu are cine face afaceri, ridica economia, crea locuri de muncă. Impulsul pentru dezvoltarea internă a țării dispare", - a subliniat Artiom Buzila.

"Deaceea, astăzi Republica Moldova, dacă vrea să supraviețuiască și să se dezvolte, trebuie să înăsprească maximal regimul de vize cu Europa, în primul rînd, pentru propriii cetățeni. Dubla cetățenie trebuie să fie, de asemenea, anulată. Aceste măsuri protecționiste sînt necesare pînă în Republica Moldova va crește considerabil nivelul de trai, pentru ca moldovenii să meargă în Europa ca turiști sau oameni de afaceri. Orice se face diferit este o satisfacere a intereselor imperiale ale Uniunii Europene, care dorește să primească zeci de mii de sclavi pentru a curăța străzile", - a concluzionat expertul din Odesa.

Anterior, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vorbind la 15 noiembrie, la Bruxelles, după o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă a declarat că țara a îndeplinit toate cerințele necesare pentru liberalizarea regimului de vize cu UE. În acest sens, a declarat oficialul, Comisia va propune Consiliului UE să elimine vizele pentru moldoveni.

Cuvinte cheie: politica, expert, Ucraina
comments powered by Disqus