marți, 3 decembrie 2013, 11:03 view Vizualizări: 1183 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Leancă nu aspiră la funcția lui Filat

Foto: noi.md
Iurie Leancă nu intenționează să candideze la funcția de președinte al PLDM, iar problema alegerii conducerii partidului nu va fi pusă în cadrul congresului formațiunii, care urmează să aibă loc pe 8 decembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Iurie Leancă, în cadrul emisiunii ”Politica” la postul TV7.

„Nu mi-aș înainta candidatura, pentru că acest lucru nu mă interesează și pentru că domnul Filat are un potențial, el face acest lucru foarte bine. Eu am sarcina mea și am nevoie de timp pentru a face ceea ce mi-am propus. Mandatul colegului meu Vlad Filat încă nu a expirat. După tot ce s-a întîmplat, el are timp mai mult pentru a se ocupa de partid. Nu cred că aceasta este cea mai mare problemă în activitatea partidului din care fac parte”, a explicat Leancă.

Întrebat de invitații emisiunii dacă PLDM ar putea da un exemplu de democrație întregii societăți organizînd alegerea președintelui prin vot secret, Leancă a răspuns că în prezent Partidul Liberal Democrat nu are nevoie de schimbări.

„Nu m-am gîndit la acest lucru, dar avem democrație suficientă în partid și nimeni nu a pus problema unor schimbări. Nu este momentul. Avem alte probleme atît în partid, cît și în societate, care trebuie soluționate. Sînt convins că din acest punct de vedere, congresul va fi foarte important. Acum trebuie să lucrăm asupra altor lucruri, este vorba de rolul PLDM în adoptarea unor noi concepte în domeniul economic, social și în alte domenii de interes”, a conchis Leancă.

Cuvinte cheie: politica, Filat, Leanca
comments powered by Disqus