joi, 21 noiembrie 2013, 8:59 view Vizualizări: 1112 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Sute de protestatari s-au confruntat cu forţele de ordine din Roma

Foto: publika.md
Roma a fost cuprinsă de lupte de stradă între sute de protestatari şi poliţişti. Oamenii au ieşit să protesteze faţă de construcţia unei linii feroviare de mare viteză între Franţa şi Itala, însă acţiunea lor a degenerat în violenţe.

Demonstranţii au aruncat în poliţişti cu pietre, fumigene şi petarde. Acţiunea a scăpat de sub control după ce protestatarii au încercat să rupă un cordon al forţelor de ordine, pentru a organiza un marş neautorizat în apropiere de ambasada Franţei. Aproximativ 600 de oameni au fost implicaţi în confruntările care au avut loc în timpul unui summit franco-italian.

Manifestanţii sunt împotriva construcţiei liniei feroviare dintre Franţa şi Italia, deoarece, potrivit lor, este o risipă de bani într-o perioadă de recesiune. Totodată, ei spun că proiectul va avea un impact dezastruos asupra mediului.

Guvernul italian insistă să construiască noul traseul TGV, menit să reducă timpul călătoriei dintre Paris şi Milano cu patru ore. Proiectul a fost lansat în 2001 şi urmează să fie finalizat până în 2026. Costurile se ridică la 26 de miliarde de euro.

Cuvinte cheie: politia, proteste, Italia
comments powered by Disqus