joi, 28 noiembrie 2013, 10:29 view Vizualizări: 1084 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

(FOTO) Moldova a început parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Vezi cum decurge procesul

Foto: publika.md
Republica Moldova a început parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Din pozele plasate, pe o reţea de socializare, de către fostul ambasador al Uniunii Europene la Chişinău Dirk Shuebel reiese că procedura de parafare a documentului a început. La eveniment participă negociatorii șefi ai Acordului de Asociere din partea RM, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și din partea UE, director executiv pentru Europa și Asia Centrală, Serviciul European pentru Acțiune Externă, Gunnar Wiegand, precum și negociatorii șefi adjuncți, viceministrul Economiei al RM, Octavian Calmîc și Luc Devigne, șef de unitate, aspecte comerciale cu PaE, directoratul general pentru Comerț, Comisia Europeană.

Publika.md aminteşte faptul că acordul-cadru între Republica Moldova şi Uniunea Europeană va avea şapte "Titluri". Acestea vor conţine prevederi detaliate referitoare la Obiectivele şi Principiile generale; la Dialogul Politic şi Reforme, Cooperarea în domeniul Politicii Externe şi de Securitate; Cooperarea în domeniul Justiţiei, Libertăţii şi Securităţii; Cooperarea economică, sectorială şi financiară, precum şi la Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

Astăzi sosesc şi delegaţiile oficiale ale ţărilor ce fac parte din Parteneriatului Estic, dar şi oficiali de la Bruxelles. Ieri la Vilnius a ajuns preşedintele Parlamentului, Igor Corman şi deputatul liberal-reformator Ana Guţu. Summitul de la Vilnius va fi reflectat de peste 800 de jurnalişti.
Cuvinte cheie: Moldova, Europa, summit
comments powered by Disqus