joi, 28 noiembrie 2013, 3:30 view Vizualizări: 1097 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Presa rusă a publicat lista de bonusuri, pe care le va primi Ucraina pentru refuzul la integrarea europeană

Foto: obozrevatel.ua
În caz de refuz de asociere cu Uniunea Europeană, Ucraina va fi în măsură să obțină preferințe economice substanțiale din partea Rusiei, pe care nu le-a putut obține pînă acum, scrie publicația rusă "Trud".

Invocînd lista de posibile "concesii" din partea Rusiei, autorul scrie că se discută subiecte privind "reducerea prețului la gaze de la 450 la 270 de dolari, acordarea unui credit preferențial Kievului de 15 miliarde dolari, refuzat Ucrainei de FMI – pentru finanțarea cheltuielilor bugetare și deservirea datoriei de stat, informează RBC.

Iar consilierul președintelui Rusiei, Serghei Glaziev, a declarat despre posibila extindere a cooperării cu Ucraina în domeniul energiei nucleare, construcției de avioane și rachete. Moscova este gata să meargă la co -producția avioanelor AN-124 , AN-140 și AN-148 și să ofere tehnologia pentru crearea ciclului nuclear închis".

Aceste probleme demult se discută la cel mai înalt nivel politic între Moscova și Kiev, dar variantele de compromis nu a fost încă găsite.

Andrei Bunici, președintele Uniunii antreprenorilor și arendașilor, comentînd pentru "Trud" posibila apropiere economică între Rusia și Ucraina, a declarat că în schimbul refuzului la integrarea europeană Moscova ar trebui să acorde Kievului largi garanții economice și preferințe.

"Acum, este necesar de a construi o relație în funcție de comportamentul Ucrainei. În cazul în care vecinii într-adevăr se vor orienta spre Uniunea vamală, aceasta este o variantă. Atunci nu face să ne zgîrcim, pot și trebuie să fie preferințe economice. În cazul în care ei se prefac că se întorc spre est, iar în același timp continuă să negocieze cu Uniunea Europeană, aceasta va fi o pompare unilaterală de beneficii. Nu avem nevoie de așa ceva", - a spus Bunici.

Cuvinte cheie: mass-media, Ucraina, Rusia
comments powered by Disqus