luni, 9 decembrie 2013, 14:00 view Vizualizări: 996 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Televiziunea Rossia 24 a primit un "Oscar", în direct, pentru minciunile difuzate despre protestele de pe Euromaidan

Foto: publika.md
Televiziunea Rossia 24 a primit un Oscar! Nu este vorba despre celebra distincţie de cinematografie, ci despre o statuetă aurie pe care un protestatar de la Kiev i-a oferit-o în direct corespondentului care relata despre evenimentele de pe Euromaidan. Manifestantul a precizat că distincţia este pentru minciunile difuzate de această televiziune.

"Vreau să ofer acest Oscar postului vostru de televiziune pentru minciunile şi prostiile pe care le spuneţi. Noi iubim ruşii, dar felul în care reflectaţi evenimentele de aici...", a spus un protestatar.

Oscarul a fost oferit de jurnalistul ucrainean Vitalii Sediuk. Într-un final, corespondentul Rossia 24 a luat statueta. Cu toate acestea, la sfârşitul relatării, Artiom Kol a precizat că în astfel de condiţii este foarte greu de lucrat. El a menţionat că protestatarii exercită presiuni asupra ziariştilor.

Potrivt corespondentului, susţinătorii integrării europene de la Kiev ar fi instituit o cenzură proprie şi insistă ca despre ei să fie transmise doar informaţii pozitive. Ulterior, solicitaţi de alţi jurnalişti, reprezentanţii postului TV Rossia 24 au refuzat să explice în ce constau presiunile şi cenzura despre care a vorbit Artiom Kol.

Ucraineanul Vitalii Sediuk a încercat săptămâna trecută să întrerupă un alt jurnalist care relata în direct de pe Euromaidan. Atunci, el l-a întrebat pe un corespondent de la o televiziune din Sankt Petersburg de ce jurnaliştii ruşi mint despre situaţia din Ucraina.

Cuvinte cheie: mass-media, Ucraina, Rusia
comments powered by Disqus