joi, 12 decembrie 2013, 3:06 view Vizualizări: 1172 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

O actriță americană a recunoscut că a încercat să-l otrăvească pe Barack Obama

Foto: puterea.ro
Shannon Guess Richardson, o actriţă texană de 36 de ani care fusese arestată în 7 iunie de poliţie şi care a rămas de atunci în detenţie, a recunoscut că a deţinut această otravă “pentru a o utiliza ca armă”, în cursul unei scurte audieri de către un tribunal, au anunţat procurorul John M. Bales şi ministrul adjunct al justiţiei, John Carlin.

Richardson riscă o condamnare la închisoare pe viaţă, precizează Departamentul Justiţiei într-un comunicat.

Shannon Guess Richardson a făcut în lunile aprilie şi mai mai multe cumpărături online de substanţe din care se fabrică ricina, o otravă mortală în caz de ingestie, inhalare sau injectare, împotriva căreia nu există antidot.

Actriţa a introdus ricina în plicuri adresate lui Barack Obama, primarului New York-ului, Michael Bloomberg, şi militantului Mark Glaze şi le-a trimis dintr-un birou al poştei din New Boston - Texas în 20 mai.

În 30 mai, ea s-a prezentat la un comisariat de poliţie din Shreveport (Louisiana) şi a povestit că soţul ei ar fi fost responsabil de trimiterea scrisorilor cu ricină.

Se pare că Richardson, care a jucat într-o serie de filme şi seriale TV sub pseudonimul Shannon Guess, a vrut să se răzbune astfel pe soţul ei, cu care avea relaţii tensionate la un moment dat. Săptămîna trecută, un judecător federal a cerut supunerea ei la un examen psihologic.

Shannon Guess Richardson, în vîrstă de 35 de ani, are șase copii - dintre care unul s-a născut atunci cînd ea era deja în stare de arest.

Cuvinte cheie: SUA, Obama, actrita
comments powered by Disqus