vineri, 13 decembrie 2013, 1:17 view Vizualizări: 1157 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Unchiul lui Kim Jong-un a fost executat în Coreea de Nord

Foto: polit.ru
După ce a fost arestat, la începutul acestei săptămîni, chiar în timpul unei ședințe a partidului comunist, Jang Song Thaek a fost condamnat la moarte și executat pentru corupție, potrivit agenției oficiale de presă nord-coreene KCNA.

Sub titlul "Trădătorul Jang Song Thaek a fost executat", agenția nord coreeană a anunțat că unchiul liderului de la Phenian a fost executat la scurt timp după ce tribunalul militar a stabilit că Jang a vrut să îl îndepărteze de la putere pe nepotul său, Kim Jong-un. De asemenea, el fusese acuzat de corupție, depravare și consum de droguri.

Jang Song Thaek a fost unul dintre cei mai influenți oameni din Coreea de Nord, fiind mentorul actualului lider de la Phenian chiar în perioada în care acesta abia preluase puterea de la defunctul său tată.
Potrivit analiștilor citați de BBC, căderea în dizgrație a lui Jang Song Thaek face parte dintr-o serie de acțiuni bine puse la punct ale dictatorului Kim Jong-un, care încearcă astfel să-și întărească autoritatea și să arate că poate conduce țara de unul singur.

Cuvinte cheie: mita, executie, Coreea de Nord
comments powered by Disqus