luni, 16 decembrie 2013, 2:43 view Vizualizări: 1066 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Pușkov: UE ar vrea să-l răstoarne pe Ianukovici cu ajutorul "Maidanului portocaliu"

Foto: lenta-ua.net
Șeful comitetului pentru afaceri externe al Dumei de Stat, Alexei Pușkov, consideră că Uniunea Europeană a luat cursul spre răsturnarea actualei conduceri a Ucrainei cu ajutorul "Maidanului portocaliu", iar apoi din nou va trece la impunerea Acordului de asociere.

"Probabil, în Uniunea Europeană a obținut cîștig de cauză orientarea politica dură față de Ianukovici și Guvernul Ucrainei", - a declarat Pușkov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, UE a aplicat față de Ucraina două abordări. " Unii au spus că UE nu va modifica acordul de asociere, în cazul în care Ucraina va dori să adere, ea se poate alătura acelui acord, care i-a fost propus. Alții, în special Aleksander Kwasniewski, fostul președinte al Poloniei, au declarat că Ucrainei trebuie să i se acorde un ajutor financiar de urgență de 20 miliarde dolari, dar acești oameni au fost în minoritate", - consideră Pușkov.

Potrivit acestuia, UE a luat cursul spre răsturnarea guvernului lui Viktor Ianukovici cu ajutorul " Maidanului portocaliu", inclusiv propria presiune politică.

" Dacă UE refuză asocierea, aceasta nu înseamnă că renunță să impună acel acord, care deja i-a fost propus Ucrainei și pe care Ianukovici și Azarov l-au respins pe bună dreptate", - a spus Pușkov.

De asemenea, el a numit condițiile de asociere ale Ucrainei cu UE "o tentativă de colonizare Ucrainei pentru 660 milioane de euro".

Pușkov a declarat că UE vede în Ianukovici un oponent politic "care trebuie presat în vederea organizării de alegeri anticipate". În opinia lui

Pușkov, la alegerile din Ucraina UE va promova "candidat lipsit de importanță, cum ar fi Kliciko, dar care va fi ascultător și va îndeplini rolul de marionetă occidentală".

Cuvinte cheie: Europa, Puskov, Ianukovici
comments powered by Disqus