marți, 17 decembrie 2013, 2:45 view Vizualizări: 1000 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Miniștrii de externe din UE și Rusia au ajuns la un consens privind Ucraina

Foto: ntv.ru
Miniștrii de externe ai UE și Rusiei au ajuns la un consens cu privire la necesitatea de a respecta suveranitatea tuturor țărilor, inclusiv Ucrainei și a permite popoarelor de a alege modul de dezvoltare a statului.

"Am ajuns la un acord general că toată lumea ar trebui să respecte suveranitatea oricărei țări, inclusiv Ucraina și trebuie să permită popoarelor să facă o alegere liberă cu privire la modul în care doresc să dezvolte propriul lor stat", - a declarat Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Interfax - Ucraina.

Lavrov a mai spus că Rusia nu a exercitat presiuni economice asupra Ucrainei pentru a o determina să nu semneze acordul de asociere cu UE .

"Am avertizat sincer, nu am șantajat pe nimeni: în acordul privind zona de liber schimb a statelor CSI există o clauză care prevede că dacă pentru anumite sectoare ale economiei unei țări membre se creează o situație de risc, acest stat are dreptul să sisteze facilitățile. Nu este vorba despre careva sancțiuni", - a spus Lavrov.

De asemenea, Lavrov a declarat că "nimeni nu ar trebui să-și consolideze securitatea în detrimentul altora, toate țările ar trebui să aibă drepturi egale, este necesar să se respecte suveranitatea fiecărui stat".

Cuvinte cheie: Rusia, Ucraina, consens
comments powered by Disqus