miercuri, 18 decembrie 2013, 10:15 view Vizualizări: 1058 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

A fost prezentat oficial brandul naţional Wine of Moldova

Foto: telegraph.co.uk
Marţi, a fost prezentat oficial brandul Wine of Moldova. Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat că "de la Anul Nou va începe o campanie amplă de promovare a brandului".

"Vinurile noastre sînt de calitate superioară, dar sînt necesare măsuri pentru promovarea acestor vinuri. În acest context, a fost luată decizia de elaborare a unui brand naţional al acestor vinuri. Acest fapt are menirea de a facilita pătrunderea acestora pe pieţele europene, pentru ca noi să ne putem bucura, cît mai curând posibil, de avantajele oferite de Uniunea Europeană", a spus ministrul.

Potrivit spuselor Dlui, brandul a fost elaborat în decursul a doi ani şi este fructul parteneriatului public-privat.

"Au existat diverse opinii. Am tins să facem în aşa mod ca să păstrăm continuitatea brandului, să nu pierdem legenda cocorului cu strugurele de poamă, căci acest cocor a fost simbolul nostru pe parcursul a 60 de ani, iar acum i-am conferit un dinamism suplimentar", a subliniat Bumacov.

Noul brand va fi conferit doar vinurilor de calitate superioară. Responsabil de acest fapt va fi Oficiul Naţional al Viei şi Vinului. La nivel internaţional brandul ţării Wine of Moldova va fi reprezentat în cadrul expoziţiei internaţionale de vinuri din luna martie.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser, a declarat că "Moldova poate conta pe ajutorul cuprinzător al SUA în privinţa dezvoltării vinificaţiei şi promovarea vinurilor moldoveneşti de calitate pe pieţele mondiale". Despre aceasta diplomatul a declarat marţi, în cadrul ceremoniei oficiale de prezentare a brandului Wine of Moldova - Legenda vie.

Potrivit opiniei lui, vinurile moldoveneşti vor deveni mai competitive în cazul în care producătorii şi comercializatorii acestora, precum şi structurile de stat îşi vor uni eforturile pentru promovarea unei imagini pozitive a acestei licori antice.

"Istoria Moldovei este strîns legată de viţa de vie şi derivatul acesteia ‒ vinul. Această istorie, învăluită de secole, ne oferă posibilitatea de a merge cu succes înainte pe drumul dezvoltării. Contăm pe intrarea cu succes a Republicii Moldova în familia popoarelor europene şi pe acest drum vom susţine eforturile Dvs.", a menţionat diplomatul, accentuînd că vizita recentă în Moldova a Secretarului de Stat al SUA, John Kerry, este "confirmarea intenţiei ferme a SUA de a susţine reformele din Republica Moldova".
 
Cuvinte cheie: Moldova, vin, brand
comments powered by Disqus