joi, 19 decembrie 2013, 14:40 view Vizualizări: 1131 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Primele discuții pe marginea Agendei de Asociere RM – UE, au fost lansate

Foto: caleaeuropeana.ro
Astăzi, în cadrul unei videoconferinţe, au fost lansate discuţiile dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova pe marginea Agendei de Asociere, instrumentul care va pregăti şi asigura implementarea Acordului de Asociere, inclusiv a Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător (ZCLAC). Despre aceasta anunță serviciul de presă al MAEIE, care menționează că delegaţia RM a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, iar delegaţia UE a fost reprezentantă de Dirk Shuebel, şeful Unităţii pentru Parteneriatul Estic din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.

Potrivit sursei citate, părţile au efectuat un prim schimb de opinii pe marginea proiectului Agendei de Asociere, au stabilit calendarul de consultări şi au convenit asupra definitivării acesteia pînă în primăvara anului 2014.

Agenda va include obiectivele şi priorităţile de implementare a Acordului de Asociere, în special, acelea cu privire la dialogul politic, reforme, justiţie şi afaceri interne ș.a.

După aprobarea conţinutului Agendei de Asociere, va fi adoptat un Program Naţional de Implementare cu acţiuni concrete şi termeni de implementare a obiectivelor fixate în Agenda de Asociere pentru perioada 2014-2016.

Următoarea rundă de consultări pe marginea Agendei de Asociere RM-UE va avea loc la Chişinău, pe data de 16 ianuarie 2014.
 
Cuvinte cheie: Moldova, Europa, acord
comments powered by Disqus