joi, 19 decembrie 2013, 14:55 view Vizualizări: 1043 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Expert despre limitarea de către Rusia a perioadei de ședere pentru imigranți

Foto: noi.md
Decizia Dumei de Stat privind limitarea perioadei de ședere în Federația Rusă, pentru imigranți este una corectă și nu are cum să afecteze cetățenii Republicii Moldova. Opinia a fost exprimată pentru NOI.md de către expertul politic, Viorel Cibotaru.

Expertul susține că moldovenii ar trebuie să se obișnuiască cu ideea că orice lucru necesită să fie făcut în mod legal. ”Federația Rusă ocupă al doilea loc în lume după numărul de migranți – circa 11 milioane. Eu consider că ea își apără interesele absolut normal, nu văd aici o contradicție. Moldovenii care călătoresc în Federația Rusă și se angajează acolo ilegal la muncă încalcă legislația rusă. Aici este cu totul altă problemă. Autoritățile de la Chișinău ar trebui să pună accentul pe existența unui statut legal la nivel guvernamental, ca drepturile migranților moldoveni să fie respectate în Federația Rusă. Acest lucru ar trebui făcut cît mai curînd posibil”, a precizat Viorel Cibotaru.

Perioada de ședere în Federația Rusă pentru imigranţi va fi limitată la 90 de zile într-o perioadă de 6 luni. Inițiativa vine să repare o lacună legislativă mai veche, cînd cetățenii străini puteau să se afle în Federația Rusă trei luni, după care să plece din țară și peste cîteva zile să revină pentru aceeași perioadă.
 
Cuvinte cheie: expert, Rusia, migratie
comments powered by Disqus