luni, 23 decembrie 2013, 3:37 view Vizualizări: 1034 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Voronin: Semnarea Memorandumului Kozak a fost zdruncinată de ”forțe demonice”

Foto Фото: actualitati.md
Ex-președintele Republicii Moldova Vladimir Voroinin consideră că semnarea Memorandumului Kozak, în noiembrie 2003, a fost zdruncinată de ”forțe demonice”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat autorilor filmului documentar ”Transnistria: avanpost rusesc”, difuzat duminică pe postul NTV, transmite PAN.md.

Memorandumul Kozak sau planul de federalizare a Republicii Moldova este acordul elaborat cu ajutorul reprezentantului președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, parafat de Vladimir Voronin și Igor Smirnov. La ceremonia de semnare a documentului la Chișinău urma să sosească președintelu rus Vladimir Putin, însă în ultimul moment vizita a fost anulată.

”Nu vreau să zic că s-a implicat diavolul, însă careva forțe demonice precis s-au opus. Se părea ca gata, am pus punct, mîine semnăm și începem să activăm. Însă totul s-a schimbat peste noapte. Aceste forțe demonice știau înainte de noi ce se va întîmpla a doua zi. Întrebarea e de unde știau, dacă discuția a avut loc între două persoane în miez de noapte?”, este nedumerit Voronin.

În cadrul filmului documentar vicepremierul, reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistrai, Dmitri Rogozin, a menționat că Voronin a cedat sub presiunea SUA.

”Totul era coordonat, toți așteptau doar să taie panglica. Însă nu a fost să fie, deoarece fiecare demon are nume, prenume, patronimic. În acest caz demonul a fost ambasadorul american, care a avut o discuție educativă cu președintele RM. Drept rezultat, Voronin a oprit procesul”, a menționat Rogozin.

”Se pare că a fost o intervenție foarte dură. Nu cunosc ce a vorbit ambasadorul american și persoanele din anturajul acestuia, pentru că nu am ținut lumînarea acolo. Te poți supune acestei presiuni, însă poți și să nu cedezi”, a conchis Rogozin.
  
Cuvinte cheie: Voronin, semnare, parere
comments powered by Disqus