luni, 23 decembrie 2013, 23:41 view Vizualizări: 1054 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Valentina Buliga îşi doreşte un Buget al asigurărilor sociale de circa 40 de miliarde de lei

Foto: tribuna.md
Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, susţine că un Buget de vis al asigurărilor sociale ar constitui 40 de miliarde de lei. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Fabrika. Potrivit ministrului, chiar dacă la moment pare a fi o dorinţă ireală, visele devin realitate.

"Bugetul social de vis ar fi de 36-40 miliarde de lei, însă, la aceasta etapă este utopic, dar aş dori să constituie măcar 26 de miliarde. Aş dori ca numărul de contribuabili să fie în creştere, este un indicator spre care trebuie să tindem. Îmi doresc mai puţine persoane cu dizabilităţi, îmi doresc ca ele singure să poată să se administreze. Avem exemple europene unde astfel de persoane sunt încadrate în cimpul muncii. Vreau ca familiile să fie susţinute, indemnizaţiile pentru copii să fie pe potriva aşteptărilor, iar cei tineri să aibă locuri de muncă şi să nu aştepte ajutor din partea statului. Visele sunt mari, sunt optimist", a declarat Buliga.

Publika.md menţionează că deputaţii au adoptat în lectură finală proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor. Documentul prevede indexarea pensiilor şi majorarea salariilor bugetarilor. Potrivit proiectului, pensiile vor fi indexate cu 7,1% de la 1 aprilie 2014. În anul care vine va creşte şi indemnizaţia unică la naşterea copilului cu 500 de lei. Persoanele care vor avea o pensie mai mică de 1.300 de lei vor primi un supliment de până la 90 de lei. Alocaţiile pentru ingrijirea invalizilor vor creşte cu 100 de lei, iar ajutorul pentru perioada rece a anului cu 50 de lei.
comments powered by Disqus