luni, 18 noiembrie 2013, 10:56 view Vizualizări: 1135 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Preşedintele Israelului: Dacă Iranul obţine bomba atomică, în Orientul Mijlociu ar putea fi deschisă Cutia Pandorei

Foto: publika.md
Obţinerea bombei atomice de către Iran în Orientul Mijlociu ar putea însemna deschiderea Cutiei Pandorei. Declaraţia aparţine preşedintelui israelian, Shimon Peres, şi a fost făcută în cadrul unui interviu pentru săptămânalul francez Le Journal du Dimanche, citat de AFP.

"Lucrul de care ne-am convins este că, dacă Iranul va fabrica o bombă atomică, toate ţările din Orientul Mijlociu vor dori să procedeze la fel", a declarat Shimon Peres.

În acelaşi interviu, liderul de la Tel Aviv apreciază poziţia Franţei la negocierile privind programul nuclear iranian, subliniind că presiunea asupra Teheranului trebuie menţinută, pentru ca oficialii să renunţe complet la programul nuclear.

Totodată, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut Franţei, într-un interviu pentru cotidianul Le Figaro, să nu-şi schimbe atitudinea la următoarea rundă de negocieri cu Iranul.

Oficiali de la Teheran au acuzat Franţa că, prin poziţia sa, a provocat eşecul ultimei runde de negocieri de la Geneva, dintre Iran şi Grupul 5+1 (alcătuit din SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania).
Cuvinte cheie: declaratie, Israel, razboi
comments powered by Disqus