marți, 14 ianuarie 2014, 2:32 view Vizualizări: 1048 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

PSD: Cerem ca președintele României să fie declarat persona non grata

Foto: nasul.tv
Partidul Social-Democrat din Moldova la 13 ianuarie a depus o cerere la Procuratura Generală, cerînd ca președintele României, Traian Băsescu, să fie declarat persona non grata în Republica Moldova, anunță serviciul de presă al PSD.

În cerere se susține că Republica Moldova este un stat suveran și independent, iar relațiile cu România trebuie să se bazeze pe prietenie și bună-vecinătate. Cu toate acestea, observă social-democrații, ultima vreme Băsescu face declarații, în care insistă asupra necesității unirii României și Republicii Moldova, ceea ce înseamnă de fapt lichidarea Republicii Moldova ca stat și anexarea teritoriul ei de către România. Potrivit PSD, aceste declarații ale președintelui român sînt o imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova, provoacă tensiune în țară și, în cele din urmă, ar putea duce la o divizare teritorială a țării.

Social-democrații cred că prin acțiunile sale președintele României încalcă legislația Republicii Moldova, solicită Procuraturii Generale să intenteze o cauză penală cu privire la acest fapt și șă-i intrezică lui Traian Băsescu intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

comments powered by Disqus