marți, 14 ianuarie 2014, 12:05 view Vizualizări: 1093 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un alt oficial rus atenționează Republica Moldova

Foto: zn.ua
Semnarea de către Republica Moldova a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană poate genera probleme soluționarea cărora deocamdată rămîne necunoscută. De această părere este reprezentantul permanent al Federației Ruse la UE, Vladimir Cijov, relatează obozrevatel.com.

Răspunzînd la întrebările participanților la discuțiile organizate luni la Bruxelles de Centrul pentru Politici Europene, Cijov a evitat să comenteze avertismentele făcute anterior la adresa autorităților moldovenești de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
„În conformitate cu practica din Rusia, doar trei persoane sînt împuternicite să facă declarații oficiale pe plan extern – președintele, prim-ministrul și ministrul de externe”, a menționat reprezentantul permanent al Federației Ruse la UE.
„Orice ar spune alții, inclusiv un atare domn respectat de mine ca vicepremierul Dmitri Rogozin, este părerea lor personală”, a subliniat Cijov.

„Pot să-mi expun doar opinia proprie. Moldova și-a făcut alegerea – a parafat Acordul de asociere cu UE și noi îi dorim succes. Mă interesează un moment. Nimeni nu contestă integritatea teritorială a Moldovei, însă la modul practic, în această țară funcționează două economii independente. Cum se vor încadra aceste economii în „zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător” cu UE? Am discutat acest subiect cu reprezentanții Moldovei. Aceștia recunosc problema, însă dau asigurări că UE va inventa ceva. Nu am ce adăuga la asta”, a conchis Cijov.
 
Cuvinte cheie: Moldova, politica, Rusia
comments powered by Disqus