marți, 14 ianuarie 2014, 16:43 view Vizualizări: 1139 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Corman îl critică pe Băsescu

Foto : ziuanews.ro
Preşedintele parlamentului Igor Corman a criticat marţi declaraţiile unioniste ale preşedintelui României Traian Băsescu, despre care a menţionat că dăunează Republicii Moldova şi spiritului european al acesteia. În acelaşi timp, Igor Corman a arătat că aceste declaraţii nu vor afecta relaţiile dintre cele două state.

”Noi avem relaţii bune cu România, care este un partener foarte important pentru R. Moldova. Astfel de declaraţii, chiar dacă vin din partea şeful statului român, nu pot să umbrească la modul general caracterul relaţiilor cu România”, a declarat el.

”Sigur că aceste declaraţii nu ne fac bine. Ele au un context electoral şi în România. Acolo unde sunt alegeri, au loc astfel de declaraţii care nu se includ în logica unor evoluţii normale. Aceste declaraţii dăunează şi spiritului european din Republica Moldova pentru că se fac anumite asocieri între procesul de integrare europeană şi ceea ce consideră Dl Băsescu că este proiectul dumnealui”, a adăugat şeful legislativului.

În acelaşi timp, el a arătat că scopul autorităţilor de la Chişinău este consolidarea statalităţii şi continuarea procesului de integrare europeană. ”Noi aici în Republica Moldova avem un sigur proiect – consolidarea statalităţii Republicii Moldova şi modernizarea ţării în baza modelului european. Şi în acest proces mizăm şi pe sprijinul partenerilor din UE, iar România este o ţară foarte importantă în acest sens”, a concluzionat Igor Corman.
Cuvinte cheie: critica, Corman, Basescu
comments powered by Disqus