joi, 28 noiembrie 2013, 11:28 view Vizualizări: 1244 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Corman la Vilnius: Republica Moldova este ferm decisă să asigure un viitor durabil cetățenilor săi

Foto: rnews.ro
Președintele parlamentului, Igor Corman, a vorbit astăzi la Vilnius despre evoluțiile înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării în UE și implementarea agendei europene în perioada următoare. Potrivit acestuia, prezența Republicii Moldova la Vilnius este un semn clar al progreselor pe care le-a făcut țara pînă în prezent, transmite NOI.md.

Igor Corman a remarcat că viitorul politic și economic al Moldovei rezidă în integrarea europeană, fapt ce nu trebuie perceput drept o alegere geopolitică. ”Astăzi, Republica Moldova este pregătită pentru a merge mai departe în atingerea scopului său final – integrarea economică și asocierea politică cu UE. Cunoaștem faptul că va fi nevoie de un efort mai mare din partea parlamentului și a instituțiilor din sectorul public și privat pentru integrarea economică și asocierea politică deplină și, într-un final, aderarea la Uniunea Europeană. În acest proces, este esențial să se recunoască patrimoniul cultural și național special al Moldovei și să se țină cont de acestea în cadrul viitoarelor discuții cu privire la perspectiva europeană a țării”, a declarat spicherul moldovean.

Igor Corman și-a încheiat vizita la Vilnius, urmînd să participe în seara zilei de astăzi la Consiliul Adunării Interparlamentare a CSI, după care se va întîlni cu omologul său rus Serghei Narîșkin.
 
Cuvinte cheie: Moldova, Cetățenii, Corman
comments powered by Disqus