luni, 20 ianuarie 2014, 3:48 view Vizualizări: 1053 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Kliciko nu exclude un război civil în Ucraina

Foto: bozrevatel.ua
Liderul partidului UDAR, Vitali Kliciko, nu exclude posibilitatea unui război civil în Ucraina și încurajează utilizarea oricăror posibilități pentru a evita acest lucru.

„Eu nu exclud probabilitatea unui război civil. Dar noi vom folosi orice posibilitate pentru a evita vărsarea de sînge”, a declarat el.

Comentînd decizia de a crea o comisie specială cu participarea reprezentanților tuturor ramurilor puterii și opoziției, luni, 20 ianuarie, el a subliniat că nu se poate avea încredere în conducătorii actuali ai statului, „dar trebuie folosit chiar și cel mai prost scenariu pentru a nu admite confruntarea armată”.

Potrivit lui Kliciko, la întîlnirea cu președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici părea emoționat: „El arăta emoționat... Fiecare minut i se aduc niște hîrtii, el primește informații cu privire la evenimentele care au loc”.

Kliciko, de asemenea, a declarat că s-a întîlnit cu șeful statului unu la unu. „M-am adresat la el și i-am spus că situația este acum la nivelul de război civil, procesele pot deveni ireversibile. Și principala soluție pentru situația creată ar trebui să fie alegerile prezidențiale anticipate. Nu l-a bucurat această propunere”, a declarat liderul opoziției.

„I-am spus că trebuie de reacționat de urgență, dar în nici un caz nu se poate de folosit poliția împotriva poporului. Unicul răspuns pe care l-am primit a fost: mîine va fi creată comisia care se va ocupa de aceasta”, a declarat Kliciko.

El a mai spus că în cadrul ședinței comisiei opoziția va anunța o serie de condiții: demisia guvernului, abrogarea legilor adoptate la 16 ianuarie, ocolind regulamentul, alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate.

Cuvinte cheie: proteste, Ucraina, Kliciko
comments powered by Disqus