luni, 27 ianuarie 2014, 8:21 view Vizualizări: 1123 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

"Guvernul ucrainean poate fi demis în urma protestelor"

Foto: publika.md
Protestele din Ucraina ar putea forţa demisia Guvernului de la Kiev, dar nu şi cea a preşedintelui Victor Ianukovici. Opinia a fost împărtăşită de mai mulţi experţi, ivitaţi la emisiunea Vox Publika.

Analiştii prezenţi în platou susţin că preşedintele Victor Ianukovici ar putea să vină cu noi concesii.

"Cel mai simplu va fi demisia Guvernului, acest lucru nu-l exclud şi asta ar putea fi un sacrificiu din partea lui Ianukovici", a declarat Angela Colaţchi, conferenţiar la Universitatea de Stat din Moldova.

"El poate merge la alegeri parlamentare anticipate, dar nu o să-şi dea demisia nicioadată şi s-ar putea să nu mai fie reales, pentru că el n-a făcut nimic pentru ca să fie eliberată Timoşenko", a menţionat politologul Leonid Tabără.

Alţi invitaţi cred că liderul de la Kiev mai poate rezolva situaţia pe care diplomatică.

"Eu sunt sigur că Ianukovici va avea suficienţi consilieri care îi vor sugera să renunţe la acel pachet de legi primit pe 16 ianuarie, pentru a demonstra că vine în faţa celor de pe maidan cu o ofertă", a sublinia doctorul în drept Alexandru Cauia.

Protestele violente de la Kiev au izbucnit după ce au fost adoptate modificări la legislaţie care limitează dreptul la întrunire. 82 la sută dintre telespectatorii care au participat la vot cred că revoltele din ţra vecină vor culmina cu demiterea guvernului.

Cuvinte cheie: proteste, Ucraina, demisie
comments powered by Disqus