vineri, 31 ianuarie 2014, 11:19 view Vizualizări: 1126 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un oficial UE anunță „cel mai optimist scenariu” în care cetățenii R. Moldova ar putea circula liber în UE

Foto: abcnews.md
„Cetățenii Republicii Moldova vor circula liber în spațiul Schengen din luna iulie curent. Acesta este cel mai optimist scenariu posibil”. Declarația aparține raportorului Parlamentului European în domeniul liberalizării regimului de vize pentru Republica Moldova, Tanja Fajon, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, relatează NOI.md.

Tanja Fajon a menționat că, în calitate de raportor UE, va fi foarte fericită să recomande anularea regimului de vize pentru Moldova, specificînd că Moldova este prima țară din Parteneriatul Estic care a realizat toate prevederile care se conțin în planul privind liberalizarea regimului de vize cu UE.

Oficialul a spus că Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European urmează să voteze pe 12 februarie curent ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. Iar la începutul lunii martie, pe marginea acestei chestiuni se va pronunța și plenul Parlamentului European.

„Nu este util să vorbim despre o dată anume. Dacă totul va decurge așa cum ne-am planificat, sperăm că finalmente să fie anulat regimul de vize înainte de alegerile parlamentare care urmează să aibă loc pe 25 mai, ceia ce înseamnă că, cu toate procedurile de rigoare, regimul de vize va fi abolit către luna iulie curent”, a spus Tanja Fajon.

Prim-ministrul, la rîndul său, a spus că, deși liberalizarea circulației în spațiul Schengen este o procedură simplă și tehnică, ea necesită o muncă enormă.
 
Cuvinte cheie: Moldova, parere, vize
comments powered by Disqus