vineri, 31 ianuarie 2014, 9:39 view Vizualizări: 1044 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Hollande: În zilele următoare în Ucraina ar putea fi reluată violența

Foto: obozrevatel.ua
Președintele Franței Francois Hollande a avertizat despre o posibilă agravare a situației din Ucraina și a chemat la "restabilirea dialogului". El a declarat acest lucru la o conferință de presă, după o întîlnire cu prim-ministrul Donald Tusk.

"În următoarele ore sau zile confruntarea și violența în Ucraina ar putea fi reluate, iar noi trebuie să facem totul pentru a restabili dialogul și a reduce tensiunea", - a spus el, adăugînd că "în viitorul apropiat toate țările UE trebuie să sprijine în unanimitate reluarea discuțiilor dintre opoziție și guvernare și să medieze acest proces", relatează ITAR-TASS.

În timpul conferinței de presă a fost ridicată întrebarea cu privire la viitorul Ucrainei. Ambii politicieni au declarat că "pentru Ucraina ușile în UE sînt mereu deschise", iar Hollande a declarat că "nimeni nu are de gînd să plătească Ucrainei pentru ca ea să semneze acordul de asociere".

"Ucraina singură trebuie să ia această decizie. Uniunea Europeană a făcut deja tot ce a depins de ea", - a spus presedintele, ca răspuns la întrebarea ce pași va face UE în întîmpinarea Ucrainei.

"Cînd Ucraina va decide să semneze documentul, atunci vom putea vorbi despre alte inițiative, dar nu intenționăm să vindem nimic", - a adăugat el.

Cuvinte cheie: Hollande, parere, Ucraina
comments powered by Disqus