vineri, 31 ianuarie 2014, 10:59 view Vizualizări: 1054 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Germania cheamă să fie revizuit Parteneriatul Estic

Foto: publika.md
„Uniunea Europeană a greşit în faptul că nu a analizat eventuale conflicte cu Rusia, înainte de a propune aşa-numitul Parteneriat Estic unor ţări ca Ucraina”, a declarat Gernot Erler, noul responsabil pentru relaţiile cu Rusia şi cu vecinătatea estică în cadrul ministerului de Externe german, citat de euobserver.com

Ieri la Berlin, oficialul german le-a spus jurnaliştilor că „UE trebuie să reconsidere Parteneriatul său Estic şi să analizeze motivele fiascoului ucrainean”. „Sunt surprins că experţii abia acum au început să studieze dacă există vreun conflict între Uniunea Vamală a Rusiei şi Parteneriatul Estic. Avem nevoie de o soluţie rapidă pentru că nu e vorba doar de Ucraina. Moldova şi Georgia vor să semneze acordul vara aceasta. Cum va acţiona Rusia dacă se va întâmpla acest lucru?" se întreabă Erler.

„Trebuie să ne asigurăm că nu există tensiuni între Parteneriatul Estic şi Uniunea Vamală a Rusiei", a remarcat demnitarul şi a adăugat că dacă Ucraina, Georgia şi Moldova vor adera la acordul de liber schimb cu UE, Moscova se teme că aceste pieţe vor fi inundate de produse occidentale ieftine, ceea ce va submina exporturile ruseşti.
Cuvinte cheie: Rusia, Germania, parere
comments powered by Disqus