joi, 6 februarie 2014, 3:36 view Vizualizări: 987 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

PCRM a decis strategia pentru viitoarele alegeri

Foto: grenada.md
Partidul comuniștilor și/a stabilit strategia pentru viitoarele alegeri. Formaținea a decis în ultmă instanță să renunțe la retorica proeuropeană și să propage integrarea Euroasiatică. O declarație în acest sens a făcuto deputatul PCRM Mark Tkaciuk în cadrul mesei rotunde «Moldova în Parteneriatul Estic după Vilnius.

Imaginea Uniunii Europene este cu totul alta , decît cea de ieri. La această teză se reduce motivarea partidului comuniștilor, care este nevoit să se adreseze Uniunii Vamale.

Mark Tkaciuk, Deputat PCRM: «În anul 2009, Partidul Comuniștilor a mers la alegeri cu sloganul „Construim împreună Moldova europeană”. În 2015, la viitoarele alegeri parlamentare, dacă desigur acestea vor avea loc, Partidul Comuniștilor nu va merge cu acest slogan. Fără niciun dubiu, acum Partidul Comuniștilor va vorbi mai mult, exclusiv, despre avantajele integrări Euroasiatice și aderării la Uniunea Vamală».

De altfel, filozoful roman Vasile Ernu consideră inutil principiul conform căruia „la stînga o iei, dai de dracul, la dreapta o iei, dai de taică-său”. Este adevărat, criticile au fost adresate europeniștilor, care cred orbește în binele integrării europene.

Cel mai mare număr al participanților la masa rotundă l-a constituit euroscepticii. Reprezentanții coaliției proeuropene au ignorat invitația. În această situație delegații de la Bruxelles au fost nevoiți să îndreptățească alegerea europeană.

Wicher Slatger, Șef, Secția Economie Și Politică, Delegația Comisiei Europene: «UE semnează aceste acorduri nu pentru a învinge în jocul geopolitic au pentru a înghite piața Moldovei. Scopul nostru este de a avea la frontierele noastre o democrație stabilă și înfloritoare».

Masa rotundă «Moldova în Parteneriatul Estic după Vilnius a fost organizată de Asociația civilă Helsinki din Moldova și Fundația Internațională pentru o Bună Guvernare.

Cuvinte cheie: PCRM, alegeri
comments powered by Disqus