marți, 11 februarie 2014, 15:50 view Vizualizări: 1062 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

PL vrea să cîștige capital politic din sesizările depuse la Curtea Constituțională – opinie

Foto: europalibera.org
Membrii Partidului Liberal nu sînt sinceri pînă la capăt atunci cînd contestă deciziile actualei guvernări la Curtea Constituțională, iar în spatele sesizărilor depuse de PL stau anumite interese, precum și obiectivul de obținere a dividendelor politice. O declarație în acest sens a fost făcută pentru NOI.md de analistul politic Bogdan Țîrdea.

Analistul afirmă că membrii Partidului Liberal sînt convinși din start că majoritatea sesizărilor depuse vor avea cîștig de cauză. Potrivit lui, există și suspiciuni că agenda magistraților Curții este coordonată politic.

„Pe de o parte, PL execută comenzi politice venite de la anumite grupuri oligarhice. Pe de altă parte, își propune să saboteze activitatea legislativului și a coaliției de guvernare. Aproape fiecare decizie mai importantă a coaliției de guvernare este blocată prin demersurile depuse la CC, creînd în felul acesta probleme Coaliției”, a explicat Țîrdea.

Analistul se arată convins că tendința Partidului Liberal de a contesta la Curtea Constituțională cele mai importante decizii ale coaliției de guvernare va continua. Potrivit lui, în ultimii ani, Curtea a devenit un instrument politic în mîinile unor partide.

„Cînd se afla în cadrul axei guvernamentale, n-am văzut ca PL să fie implicat în asemenea activități. Tocmai PL își aduce aminte acum că este încălcată Constituția. Deși anterior erau convinși că este un document depășit, acum apelează tot mai des la Constituție. Este adevărat ca actuala coaliție activează la limita legii, dar PL nu este absolut sincer în demersurile sale. Putem spune că Curtea a devenit un fel de „attachement” al Partidului Liberal”, a explicat Țîrdea.

Menționăm că ieri Partidul Liberal a depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită magistraților să se pronunțe pe marginea constituționalității legii care prevede micşorarea cotei accizului la automobilele de lux. Liberalii critică proiectul votat de Guvern în acest sens.
 
comments powered by Disqus