luni, 24 februarie 2014, 8:40 view Vizualizări: 1118 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Deşi încasează bani grei, nu se grăbesc să-şi ajute clienţii. Unele agenţii imobiliare iau taxe pentru locuinţe inexistente (VIDEO)

Foto: publika.md
Cele mai multe anunţuri cu privire la darea în chirie a apartamentelor, publicate pe internet sau în ziare, aparţin agenţiilor imobiliare. Doar că unele dintre ele, deşi încasează bani pentru serviciile lor, nu se grăbesc să-şi ajute clienţii. Mai ales că datele de contact ale unor proprietari de locuinţe sunt luate de pe internet, fără ca ei să ştie despre asta.

Ion Puşcă, acum o lună, a trebuit să-şi caute o locuinţă de închiriat. A început cu anunţurile plasate pe internet. Reprezentanţii unei agenţii imobiliare i-au dat câteva numere de telefon ale proprietarilor de apartamente.

Ion povesteşte că a rămas dezamăgit după ce a trecut pragul locuinţei. Nu era nici pe departe ceea ce şi-a dorit: "Nu era apartament, era un cămin. Nici bucătărie, nici tu baie, nici tu acea apă caldă".

Iar proprietara locuinţei a aflat cu stupoare că tânărul a fost trimis de angajaţii unei agenţii imobiliare. Femeia este indignată de faptul că agenţia a luat numărul ei de telefon dintr-un anunţ de pe internet. Celelalte numere de telefon care i-au fost date lui Ion de agenţie s-au dovedit la fel de inutile.

De la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat aflăm că în ţară există 122 de agenţii imobiliare. "Am efectuat controale la mai mulţi dintre aceşti agenţi economici, au fost pedepsiţi. În contract trebuie să fie stipulate nu numai obligaţiunile şi drepturile lui, dar şi obligaţiunile şi drepturile dumneavoastră", spune inspectorul fiscal Victor Sârbu.

Agenţii economici care prestează astfel de servicii nu duc lipsă de clienţi. Dovadă sunt cele peste 3,5 milioane de lei care au ajuns în bugetul de stat doar anul trecut, sub formă de impozite.

Cuvinte cheie: imobil, bani, Moldova
comments powered by Disqus