marți, 25 februarie 2014, 6:30 view Vizualizări: 1075 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Nicolae Timofti: Atribuţiile preşedintelui Republicii Moldova ar trebui limitate

Foto: wordpress.com
Atribuţiile preşedintelui Republicii Moldova ar trebui limitate. O spune chiar şeful statului, Nicolae Timofti. Oficialul a declarat la Fabrika, aseară, că preşedintele unei ţări într-o republică parlamentară nu are nevoie de prea multe prerogative. Timofti a mai spus că optează ca succesorul său să fie ales direct, de către popor.

"Chiar dacă Republica nu e prezidenţială, preşedintele trebuie să fie ales de către popor. Eu nu vreau să zic că eu depind de cei care m-au ales, dar vrei nu vrei aşa se interpretează. Eu aş reduce încă din competenţa preşedintelui pentru o republică parlamentară", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Publika.md aminteşte că alegerea lui Nicolae Timofti în calitate de preşedinte al ţării a pus capăt unei crize politice şi constituţionale care a durat 917 zile. Candidat al Alianţei pentru Integrare Europeană, Nicolae Timofti a ajuns în fotoliul de preşedinte al ţării direct din cel de şef al Consiliului Superior al Magistraturii. Pentru el au votat 62 de parlamentari ai Alianţei şi neafiliaţi. Comuniştii au refuzat să participe la alegeri.

comments powered by Disqus