marți, 25 februarie 2014, 17:26 view Vizualizări: 1086 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Expert: Voronin induce în eroare opinia publică

Foto: actualitati.md
Declarația liderului PCRM, Vladimir Voronin, prin care afirmă că Moldova își va pierde suveranitatea respectînd prevederile Acordului de asociere cu UE, este nefondată. Opinia aparține analistului politic Roman Mihăeș și a fost exprimată pentru NOI.md.

Potrivit lui Mihăeș, prin asemenea declarații liderul comuniștilor încearcă să manipuleze electoratul prorusesc, în plin an electoral. „Voronin, nefiind consiliat pe marginea acestui subiect, induce în eroare opinia publică, dezinformează cetățenii, pentru a obține profit electoral și a atrage electoratul prorusesc. Astfel se explică această declarație. El încearcă să manipuleze acest segment de circa 40 la sută de electorat”, a precizat Mihăeș.

Totodată, expertul este de părere că Moldova nu-și poate pierde suveranitatea prin semnarea Acordului de asociere cu UE și precizează că deciziile adoptate în cadrul negocierilor dintre părți au un caracter consultativ. „Asocierea la UE presupune adoptarea celor mai înalte standarde ale statului de drept și nimic mai mult. Acest lucru este în beneficiul cetățenilor”, a explicat Mihăeș.

Menționăm că liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că Acordul de asociere cu UE prevede cedarea mai multor instrumente decizionale structurilor europene, iar în urma acestui proces Republica Moldova își va pierde suveranitatea.  
 
Cuvinte cheie: expert, Voronin, opinie
comments powered by Disqus