joi, 10 octombrie 2013, 17:30 view Vizualizări: 1214 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

La hotarul dintre Bulgaria și Turcia s-a format un ambuteiaj de 40 km

Foto: novinite.ru
Cele două puncte de frontieră dintre Bulgaria şi Turcia, Kapitan-Andreevo şi Lesovo, sînt blocate din cauza unei mişcări de protest a camionagiilor turci. Aceştia manifestează împotriva controalelor pe care le consideră prea minuţioase, a anunţat joi asociaţia transportatorilor bulgari.

"Şoferii turci au închis frontiera pentru camioane în ambele sensuri", a declarat Petko Anghelov, vicepreşedintele asociaţiei transportatorilor auto pentru agenţia Focus, precizînd că trecerea este posibilă pentru autoturisme şi autocare. O coadă de aşteptare lungă de 40 de kilometri s-a format joi dimineaţa în partea bulgară a frontierei, la punctul de trecere Kapitan-Andreevo, afectat pentru a treia zi consecutiv.

O coloană mai mică, de 15 kilometri, s-a format în partea bulgară la punctul de frontieră Lesovo (situat la est de Kapitan-Andreevo), blocat pentru a doua zi consecutiv, a anunţat Anghelov. Frontiera bulgaro-turcă, lungă de 259 de kilometri, are doar două puncte de trecere practicabile pentru camioane.

Şoferii turci protestează de luni faţă de controalele autorităţilor bulgare, pe care le consideră prea amănunţite, potrivit camionagiilor bulgari intervievaţi de televiziuni. Şoferii bulgari se plîng, de asemenea, de controalele prea dese din Turcia, care îi întîrzie din drum şi care se soldează deseori cu amenzi.

Cuvinte cheie: Bulgaria, Turcia, hotar
comments powered by Disqus