luni, 3 martie 2014, 1:38 view Vizualizări: 1222 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Medvedev a numit "infimă" autoritatea lui Ianukovici

Foto: zn.ua
Autoritatea președintelui Ucrainei Viktor Ianukovici este "practic infimă", a declarat prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev. El a comentat cu privire la agravarea crizei în țara vecină pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit lui Medvedev, "Rusia este gata să dezvolte relații multilaterale respectuoase cu Ucraina frățească". "Dar Ucraina pentru noi nu este un grup de oameni care vărsînd sînge pe Maidan, au preluat puterea încălcînd Constituția și alte legi ale statului său", - a subliniat el.

În pofida atitudinii critice față de Ianukovici, Medvedev îl consideră șef legitim al statului ucrainean. "Dacă el este vinovat în fața Ucrainei – puneți-l sub acuzare potrivit Constituției Ucrainei ( articolul 111 ) și judecați-l. Orice altceva este samovolnicie. Acapararea puterii", - consideră premierul rus.

El a spus că "noilor" lideri din Ucraina Moscova le-a declarat despre dorința sa de a vedea parteneri puternici și stabili și nu "rude sărace cu mîna întinsă".

În mesajul său Medvedev nu-și exprimă atitudinea personală față de decizia lui Vladimir Putin cu privire la posibilitatea de a introduce trupe pe teritoriul Ucrainei.

Cuvinte cheie: Ucraina, Ianukovici, Medvedev
comments powered by Disqus