miercuri, 5 martie 2014, 9:30 view Vizualizări: 1266 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

EIU: Singapore este cel mai scump oraș din lume

Foto: vk.com
Singapore a devansat Tokyo și a devenit este cel mai costisitor oraș din lume, în timp ce Bucureștiul este unul din cele mai ieftine orașe din lume, arată un studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), transmite Bloomberg.

Potrivit documentului, care a analizat 131 de orașe, Singapore a urcat cinci poziții comparativ cu anul trecut și, în prezent, este cel mai scump oraș din lume cu un scor WCOL de 130 de puncte. Liderul de anul trecut, Tokyo, a pierdut șase poziții ca urmare a deprecierii yenului și în prezent este devansat de Paris, Oslo, Zurich, Sydeney, Caracas și Geneva.

La cealaltă parte a clasamentului, cele mai ieftine orașe din lume sînt Riad, locul 122, Jeddah, locul 122, și București, locul 124, la egalitate cu Panama City.

'Creșterea costului vieții în Singapore este atribuită, parțial, întăririi continue a monedei locale însă orașul a înregistrat și creșteri de prețuri cauzate de dependența de importuri', a declarat editorul EIU, Jon Copestake.

În urmă cu zece ani, Singapore ocupa locul 18 în topul celor mai scumpe orașe din lume, însă în ultimul deceniu a urcat constant în clasament ca urmare a aprecierii monedei locale, a costului ridicat al deținerii unui automobil și a creșterii prețurilor la utilități.
 
Cuvinte cheie: orase, lume, scumpire
comments powered by Disqus